torstai 5. tammikuuta 2017

Elokuvia ja analyyseja

Elokuva-kurssilla tutustuttiin eri elokuva-genreihin ja katsottiin jokin esimerkki kyseisestä genrestä. Lisäksi tutustuttiin eri elokuva-analyysi tyyppeihin ja kirjoitettiin elokuva katsottuamme jollain tyylillä analyysi elokuvasta. Kurssin jälkeen oppi katsomaan elokuvia eri kantilta. Alla analyysini Tuukka Temosen dokumentista Presidentintekijät.

Presidentintekijät
Elokuva Presidentintekijät on Tuukka Temosen käsialaa. Elokuva on tehty näyttämään kulisseissa millaista on olla tekemässä presidentinvaalikampanjaa kaikkine vastoinkäymisineen.
Elokuva on seurantadokumentti, joka seuraa Sauli Niinistön vaalikampanjan etenemistä. Pääasiassa tapahtumat sijoittuvat kokoushuoneisiin, joissa suunnitellaan Niinistön kampanjaa. Kampanjassa mukana olevat ovat kiireestä turhautuneita läpi elokuvan, joka heijastuu suorapuheisuutena. Vasta kun Niinistö on varmistanut voittonsa, tunnelma laukeaa, joskin ihmiset ovat vain huojentuneita, että homma on hoidettu. Elokuva on lajityypilleen ominainen, sillä tapahtumia seurataan tiiviisti vaalikampanjan ensimmäisestä kokouksesta aina presidentin valintaan asti.
Dokumentti on tarkoitettu pääasiassa suomalaisille aina nuorista vanhuksiin. Erityisesti elokuva on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita politiikan tekemisestä, sillä elokuva on itsessään silkkaa politiikkaa.

Sanoma ei tullut täysin esille, mutta vahva vertaus politiikan ja paskanjauhannan välillä tuli näkyviin. Dokumentissa ihmiset istuvat pöydän ääressä ja puhuvat paskaa ehdokkaastaan samalla kun yrittävät taata tälle voittoa. Parempaa vertauskuvaa politiikalla saa hakea mainitsematta politiikkaa itsessään. Elokuvan suhde todellisuuden kanssa on aika vahva, koska aikajanallisesti tapahtumissa ei ole paljoa väliä. Elokuvan henkilöiden tapa käyttäytyä on sama läpi elokuvan. Täten jää arveluttamaan, ovatko henkilöt oikeasti tällaisia vai onko toinen puoli jätetty kertomatta kokonaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti